Григорій Іванчук на звичайному велосипеді «Україна» накрутив 400000 км! Цей чоловік їздить на ровері вже 26 років. Побував на берегах Балтійського моря і хребтах Кавказу, у степах Казахстану і російській тайзі. Найдовший маршрут — 8000 км (подолав за 47 днів!). А кілька днів тому 57-річний пан Іванчук повернувся з долини нарцисів. За 5 днів накрутив педалями 900 км. І вже планує нові мандри.
«Я дотримуюсь правила: до поїздок слід готуватись не ногами, а головою! Вивчаю мапу, розробляю основний і запасний маршрути, складаю список того, що візьму в дорогу — їжу, каструлі,ніж, сірники, теплий одяг, дощовик, марля від комарів, і навіть трішки висушеної глиці, щоб у негоду швидко розкласти багаття. У дорозі дрібниць не буває».
Григорій Іванчук переконує, що його ніхто не бачив на стадіоні чи в спортзалі. «Я щодня у сідлі, всюди їжджу на ровері. Ось так і підтримую свій організм у «бойовій» готовності і ніколи не відпочиваю вдома, навіть після тривалої мандрівки. Якось послухав знайомого, мовляв, варто інколи робити вихідні для свого організму. Та відразу відчув болі у попереку, занили суглоби. Е, думаю, ні, так і злягти можна. Мерщій на ровер, накрутив кілометрів 80 — попустило. Ще жодного разу не хворів. Навіть в екстремальних мандрівках. А ночую я в дорозі тільки просто неба. Бувало, від раптової зливи вимокав до нитки. Але не кашлю, ні нежитю».
За 26 років захоплення у вело мандрівника зносилися 4 двоколісні «коні», 4 «України». Тепер він крутить педалі на V, зібраному зі старих деталей й дещо удосконаленому.
Мій особистий рекорд — 253 км на день. Поставив його на Кавказі, на 44 день мандрівки. А найважче довелося мені в степах Казахстану. Випалена сонцем земля, ні дерев, ні джерел, від села до села — щонайменше 90 км. А пекло так, що аж паморочилось у голові. Та й ще пісок надокучав. Одного разу прокидаюся — засипало по голову. Виліз, обтрусився — і знову в дорогу.
Я подорожую тільки сам, вже звик. Зазвичай найважче буває на III день — психологічно. Хочеться додому. Але смуток я відганяю піснею. І згадую про свою мету — проїхати 10 разів навколо екватора!»
Знай наших!
Страница: 1
Сообщений 1 страница 2 из 2
Поделиться12012-05-24 19:32:41
Поделиться22012-05-25 07:38:23
супер! чувак молодец!
"украина" - классный синглспид 27 передач нужны не всем
Страница: 1